De Grønne Mænd

Uddrag af Ansøgning til Samsø Kommune om etablering af små lejrpladser rundt om Samsø.

Ansøger er: + 60 Samsø. ” De Grønne Mænd.” Februar 2018


Vi er en gruppe +60 mænd, under Vedvarende Energi or Energiakademiet, og har særlig fokus på lejrpladser og vandrestier.

Samsø mangler kystnære lejrpladser, som man ser på andre øer, og i andre kommuner med kyststrækninger, det må også være muligt på Samsø!

Vi foreslår at bruge et kommunalt areal og nogle af statens arealer til lejrpladser, og har haft besøg af Naturstyrelsen Søhøjlandet, som anbefaler os at tage vores ideer op med Samsø Kommune, og se vores projekt i sammenhæng med en cykle-, vandre- og kajakrute rundt om Samsø.

Efterfølgende havde vi møde med kommunens Naturafdeling, Bjarne Manstrup og Sune Petersen.

Vi anbefaledes at få flere samarbejdspartnere, og vi har efterfølgende fået støtte til vores planer fra: Nordby Sogns Borgerforening, Samsø Ro- og Kajakklub, Ørby Borgerforening, Dark Sky Projektet, Spejderne og Lystfisker Foreningen.

Samsøs kyster og omgivende hav er en fantastisk naturressource, som skal opleves! Friluftsliv gavner vores mentale, fysiske og sociale sundhed. Derfor er gode rammer for friluftsliv en god investering i folkesundheden.

Vores motto er: ” Nyd naturen, og efterlad kun dit fodspor”.

Lejrpladser, stier og kajakruter vil også være et aktiv i en kommende ”Naturpark Samsø”.

Vi foreslår følgende regler for lejrpladser: ”Der er kun adgang for alle til fods, på cykel og roere. Maks 5-8 telte på hver plads og maks. 2 overnatninger. Motorkørsel til pladsen er ikke tilladt. Affald skal medtages til en kommunal affaldsspand.

Vores motto er: ” Nyd naturen og efterlad kun dit fodspor”.

Vi vil når/ hvis vore planer bliver godkendt fremstille et detailleret Samsø vandre -, og sejlads kort til gavn for de naturinteresserede brugere af vores tilbud.


Stier på Samsø


Man kan sejle rundt om Samsø, og man kan selvfølgeligt også gå langs med stranden. Der er flere som har gjort det og til glæde for andre som vil det samme er der kommet nogle beretninger både på nettet og i god gammeldags bogform (noget vi holder så umådeligt meget af), vi mangler bare nogle gode gammeldags kort så smartphonen kan slukkes og naturen høres. På nettet kan beretninger ses ved at downloade Endomondo. Bogen, "En fodtur rundt om Samsø" af Ole Pedersen kan anbefales, den kan købes hos Samsø Posten på Industrivejen, eller evt. købes på nettet her.